Jag räknar ungefär en rulle/10 bitar per person. Receptet nedan ger 10 rullar.
söndag 19 juli 2015
Sushi Makizushi
På gårdagens tjejmiddag hade vi sushi. Det är så bra att göra sushi tycker jag eftersom jag kan förbereda det en bra tag innan gästerna kommer och sedan bara skära upp när det är dags för servering, ingen värmning behövs. Jag fuskar dessutom genom att ha en sushibazooka. Sushi går ju att variera vad det gäller form men också ingredienser. Själv använder jag bara lax och räkor. Jag har även testat tonfisk men jag tycker inte att det är gott och därför gör jag inte sådana sushibitar när det är jag själv som gör dem. Jag stryker inte heller på wasabi eftersom jag inte gillar det. Var och en kan istället ta wasabi på sin bit eller blanda wasabi i sin soja. Var och en gör som den vill.
Jag räknar ungefär en rulle/10 bitar per person. Receptet nedan ger 10 rullar.
Jag räknar ungefär en rulle/10 bitar per person. Receptet nedan ger 10 rullar.
10 noriblad
Koka riset i ca 15 minuter. Blanda i vinäger och socker och rör runt. Låt riset svalna. Eventuellt kan du ställa riset kallt och fortsätta med sushitillverkningen dagen efter men riset blir då ofta lite hårdare och klibbigare att jobba med. Jag föredrar ljummet ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar