söndag 2 augusti 2015

Churros med chokladsås

Jag fick en fritös i födelsedagspresent och den måste ju användas till både det ena och det andra. Än så länge hade vi bara gjort friterade pommes strips men nu gav vi oss på churros också. Churrossmeten spritsas ner i frityroljan och smeten är ganska tjock vilket resulterade i att smet läckte från flera ställen i spritsen och churrosen blev inte så fina som förväntats. Men smaken var där och det fick jag ju vara nöjd med första gången. 
Detta räckte till 4 personer till efterrätt.
Ingredienser:
2,5 dl mjölk
100 g smör
1 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
kanel/sockerblandning

Gör så här:
Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
Blanda i mjölet och rör hela tiden medan degen blir klistrig och sedan börjar lossna från kanterna. 
Ta bort från värmen och rör ner äggen ett i taget. 
Häll smeten i en sprits med ett ganska stort munstycke.
Spritsa 5-8 cm långa "korvar" ner i frityroljan (180 grader).
Vänd "korvarna" efter 2 minuter så att de kan bli bruna även på andra sidan. 
Ta upp dem och låt dem droppa av på hushållspapper. 
Strö kanelsocker över.
Servera med chokladsås.

Chokladsås:
1 dl kondenserad  sötad mjölk
100 g mörk choklad

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg en rostfri skål över och häll i den kondenserade mjölken och chokladen bruten i bitar. Smält ihop till en sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar