söndag 2 augusti 2015

Pinchos

Pinchos har fått sitt namn efter tandpetare som på spanska heter pinchito. Det är små smörgåsar med tillbehör som hålls på plats med tandpetare. De tillbehör som jag valde var två olika spanska ostar, båda lagrade i 5 månader. Båda var väldigt milda i smaken. Den ena gjord på ko- och getmjölk och den andra på fårmjölk. De hette Manchego och Queso Iberica. Till dem hade vi physalis och fikonmarmelad. Vi hade också serranoskinka och gröna oliver. Brödet gjorde vi genom att steka vanlig jästdeg.
Ingredienser:
1/4 pkt jäst
1 dl mjölk (eller vatten)
1/2 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
1/2 msk socker
ca 3-4 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom mjölet och se till så att jästen löst sig. 
Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. 
Låt jäsa i ca 1 h.
Kavla ut degen och ta ut runda bitar med hjälp av något slags mått. Ca 3-4 cm i diameter är lagom. 
Värm ett stekjärn. Lägg på bitarna och stek någon minut på varje sida. 
Lägg på ost och skinka och fäst med tandpetare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar