söndag 2 augusti 2015

Saltpotatis med mojorojosås och kryddstark korv

En enkel men smakrik rätt blev detta. Potatis som kokts med mycket salt, en paprikamajonnäs och chorizo- och Txistorrakorvar till det. Inga grönsaker? Jo, vi tog helt enkelt tomater med olivolja på.
Detta blev lagom till 4 personer.
Ingredienser:
1 kg färskpotatis
1/2 dl salt
vatten
4 st chorizo
4 st txistorra
4 tomater
1 msk olivolja

Gör så här:
Koka potatisarna i saltat vatten i ca 15 minuter.
Dela korvarna på längden och grilla dem(eller stek).
Skär tomtaterna i skivor och häll olivolja över.
Servera med mojorojosås.

Mojorojosås:
1 skållad, skalad röd paprika
1 msk citronsaft
2 äggulor
2 krm spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
salt

Gör så här:
För att skålla paprikan lägger du den halverad med skalsidan uppåt i ugnen på minst 250 grader. Låt skalet brännas vid. Lägg paprikan i en påse direkt. När den svalnat går det lätt att ta av skalet.
Lägg allt utom oljorna i en mixer och mixa ihop.
Tillsätt oljan i tunn stråle och låt den bli en del av såsen. Kör med mixerstav tills såsen är jämn och slät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar