tisdag 3 november 2015

Lammfärskabebabspett

Ja, det skulle ju vara salvia i dessa och min vän tag sig ut i trädgårdskryddlandet och klippte lite. När jag hade stekt dessa färdigt låg den där fortfarande....på diskbänken....orörd....så vi fick lägga den ovanpå och äta den till istället. Annars var detta kompakta lätthanterliga och goda kebabspett. Detta recept är lagom för  personer.
Ingredienser:
500 g lammfärs
1 ägg
2 tsk torkad rosmarin (eller 2 msk färsk)
2 tsk torkad salvia (eller 2 msk färsk)
svartpeppar
olja

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till en färssmet och forma kebabkorvar. Det blir ca 15 st
Stek dem gyllenbruna i ett stekjärn eller grilla den över glöd.
Trä upp dem på spett och håll varma i ugnen medan tillbehören blir färdiga om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar