fredag 19 februari 2016

Chicken tikka masala

Oj, oj, oj så mör och god den här kycklingen blev. Mums för 4 personer.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Marinad:
0,25 tsk spiskummin
1 krm tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1,25 dl naturell yoghurt
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk riven ingefära

Sås:
1,5 msk olja
1/2 hackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
0,5 msk tomatpuré
0,5 msk garam masala
400 g passerade tomater (1 burk)
1 tsk socker
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg kycklingen däri  i minst 1 h.
Stek lök och vitlök i olja.
Lägg ner kycklingen och marinaden och stek en liten stund.
Häll på övriga ingredienser och låt puttra tills kycklingen är klar 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar