tisdag 16 februari 2016

Indisk linssoppa

Den här soppan var otroligt god. Kryddig med mildrande chiliyoughurt och naanbröd. 6 portioner om du ska ha den som huvudrätt.
Ingredienser:
1 gul hackad lök
2 rivna vitlöksklyftor
1 skalad grovriven morot
1,5 dl hackad purjolök
1 röd finhackad eller finriven chili
3 dl torkade röda linser
1 msk riven färsk ingefära
1,5 msk olja
1 msk curry
1 kanelstång
3 st malda kardemummakapslar eller 0,5 krm malen kardemumma
13 dl vatten
2 tsk salt
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1/2 citron
2-3 dl naturell fet yoghurt
Torkad mald chili

Gör så här:
Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i olja ca 5 min utan att det tar färg.
Lägg i morot, purjo och curry och stek lite till.
Häll i linser, kanel, kardemumma , vatten och salt och koka ca 20-30 minuter.
Ta bort kanelstången och mixa sedan soppan slät.
Blanda i kokosmjölk och citron.
Blanda yoghurt och chili och servera detta och naanbröd till soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar