onsdag 24 februari 2016

Peshwari naan

Peshwari naan är ett sötare bröd än naan pga fyllningen med russin, kokos och mandel. Det är supergott.
Ingredienser:
ca 4 dl vetemjöl
1/2 påse torrjäst
1 tsk salt
1,5 dl naturell yoghurt
1,5 dl vatten lite varmare än kroppstemperatur
Fyllning:
25 g russin
25 g mandelspån
25 g kokos

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till brödet och låt jäsa i 1,5 h.
Dela degen i 4 bitar. Platta ut en bit och lägg 1/4 av fyllningen på den.
Vik över och tryck till så att det inte kan läcka ut fyllning. Vik igen.
Kavla ut till en stor kaka som du lägger på plåt.
Gör likadant med de andra tre.
Grädda i ugnen i 220 grader 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar