lördag 12 november 2016

Ratatouille

Ratatouille är ett tillbehör som jag har alldeles för sällan. Det är ju både gott och nyttigt och du kan variera det efter vilka grönsaker du har hemma. Till 6 personer.
Ingredienser:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 paprikor
4 msk olja
1 aubergine
8 tomater
2 dl vatten
2 lagerblad
1 msk honung
salt
svartpeppar
1 kruka oregano
1 kruka basilika

Gör så här:
Skala och hacka respektive riv lök och vitlök. Hacka paprika, tomat och aubergine i tärningar.
Stek lök och vitlök i olja.
Blanda i resten av grönsakerna.
Tillsätt vatten och lagerblad och låt småputtra i 30 minuter under lock och sedan 30 minuter till utan lock.
Smaka av med honung, salt och peppar.
Klipp i örterna precis innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar