tisdag 8 november 2016

Vitlök- och smörsniglar

På vår franska afton hade vi naturligtvis sniglar. De var inte så roliga att titta på innan men de var helt ok att äta. Inte alls så sega som jag hade trott. I drypande vitlökssmör och med gott franskbröd till så... 
För 4 personer.
Ingredienser:
210 g färdigkokta sniglar på konserv
150 g smör
6 klyftor vitlök
salt
svartpeppar
örter provencal
riven ost

Gör så här:
Skölj sniglarna och lägg dem i 4 små ugnsformar.
Smält smöret och blanda med rivna vitlöksklyftor, kryddor och örter.
Häll detta över sniglarna.
Strö över lite riven ost.
Gratinera i ugn 5-10 minuter i 225 grader. Smöret ska bubbla ordentligt.
Servera med franskbröd eller baguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar