onsdag 14 december 2016

Saffranskubbar

Denna sats skulle ge 20 bullar vilket jag också gjorde men de blev stora. Jag hade nog hellre gjort 30 av dem nästa gång. Kubbar ska gärna ligga till sig några dagar och så också dessa tror jag.
Ingredienser:
7 dl vetemjöl
0,5 g saffran
1,5 dl socker
2 tsk hjorthornssalt
6 rivna bittermandlar
1,5 dl torkade tranbär
125 g smör
1 ägg
1,5 dl mjölk

1 ägg
0,5 dl pärlsocker

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och ta seden i smält smör, ägg och mjölk.
Forma en deg som du gör till en korv.
Skär 20-30 kakor och lägg på plåt.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar