Riktig kalasmat som alla tyckte var god. Köttet blev saftigt och det var saftigt även några dagar efter då vi åt resterna. 1 stor gryta för 12 personer.
Ingredienser:
ca 2 kg kotletter
4 msk smör
grillkrydda
1/2 l vatten
4 dl matlagningsgrädde
3 msk majsena
5 små lökar
salt
svartpeppar
5 kryddpepparkorn
4 lagerblad
Gör så här:
Putsa köttet och ta bort ben. Skär i kotlettskivor om du har en hel bit.
Krydda med grillkrydda och stek i smör. Stek bara så att det får lite färg utan att genomsteka skivorna.
Lägg skivorna i en lergryta.
Häll vatten och matlagninsgrädde i stekpannan och vispa ur den. Blanda majsenan med lite vatten och häll i såsen. Vispa så att det inte blir klumpar.
Häll i fond och krydda.
Häll såsen över kotletterna i grytan.
Lägg kryddpepparkornen och lagerbladen i en tesil och lägg ner i såsen mellan kotletterna.
Skala löken och skär i halvor. Lägg överst i grytan.
Sätt på locket och ställ in i ugnen i ca 2 h i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar