fredag 10 februari 2017

Pressgurka

När jag äter detta tänker jag på in mormor och morfar. Där hade vi ofta sådan här gurka till maten. Försvinnande gott. Inga rester blev det... 4 personer.
Ingredienser:
1 hel slanggurka 
1,5 dl vatten
2 msk ättikssprit (12%) 
4 msk strösocker  
3 krm salt  
1 krm vitpeppar 

persilja  

Gör så här:
Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål. Vrid ett antal varv över med pepparkvarn.
Skiva gurkan tunt, t.ex. med en osthyvel. Lägg gurkan i vätskan. Fyll på med vatten för att täcka gurkan.
Finhacka rikligt med persilja och häll över.
Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering. Gärna med ett fat över som pressar ner gurkan i vätskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar