måndag 6 februari 2017

Smørrebrød

Ja, smørrebrød kan man ju äta som huvudrätt men vi hade mycket och förtära den här kvällen så dessa tre delade vi syster- och broderligt mellan oss för att orka med resten av maten under kvällen. Vi började med råbiffen eftersom den smakade minst, gav oss sedan på rostbiffen med remoulad och till sist leverpastejen med bacon och svamp. Mums. Gott på riktigt grovt rågbröd.
Ingredienser:
3 skivor Kavring eller danskt rågbröd 
1 msk smör

Remouladsås (kan köpas färdig)
1/4 dl majonnäs
2 msk gräddfil
1 tsk svensk senap
1 msk bostongurka
1 tsk hackad kapris

A) Rostbiff
2 rostbiffsskivor
1 rejäl klick remouladsås 
rostad lök
persilja

B) Leverpastej
1 skiva grov leverpastej
2 baconskivor 
3 färska champinjoner 
persilja

C) Råbiff
100 g nötfärs
1/2 hackad gul lök
1 äggula 
klippt krasse
salt 
svartpeppar

Gör så här:
Remoulad: Rör samman majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt bostongurka och kapris.
Låt dra minst en halvtimme före servering.
A)Smöra brödet, lägg på två skivor rostbiff samt en rejäl klick remouladsås.

Garnera med rostad lök och persilja.
B)Smöra brödet, lägg på en skiva leverpastej. Tärna bacon och svamp och stek. Garnera smørrebrødet med bacon, champinjoner samt persilja.
C)Smöra brödet, lägg på köttet som du format till en biff, salta och peppra samt garnera med äggulan i små hål i biffen, hackad gul lök och klippt krasse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar