onsdag 12 april 2017

Friterat äppelknyte

Detta var gott men för att barnen skulle gilla det behövde jag ta florsocker ovanpå. Det var inte tillräckligt sött för dem. 8 st.
Ingredienser:
2 äpple
1 dl vatten
0,5 dl socker
1 tsk kanel
0,5 msk husk
4 filodegsark

Gör så här:
Kärna ut äpplet och skär i småbitar.
Koka äpplet mjukt i vattnet. Det tar ca 15 minuter.
Vispa i socker, kanel och husk och låt stå och svälla lite.
Klicka lite äppelkräm på 1/2 filodegsark och vik ihop knytet så som man viker ihop en vårrulle.
Vik in höger sida, börja rulla underifrån, vik in vänster sida och rulla sedan färdigt nerifrån.
Fritera i 160 grader i några minuter, tills knytet får fin gyllene färg.
Strö eventuellt över florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar