onsdag 19 april 2017

Japansk wok i teriyakisås

Här testade jag att göra egen teryakisås. Den blev inte lika söt som köpevarianten men den blev godkänd av sonen som älskar sötma normalt. 4 portioner.
Ingredienser:
sås:
1 dl soja
1 dl vatten
2 msk socker
1-2 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk ingefärspulver
2 msk maizena

600 g skinka
0,5 st purjolök
1 broccolistånd
2 tsk olja

Gör så här:
Rör ihop allt till såsen utom maizenan och koka tills allt löst sig ordentligt. Låt sjuda en stund.
Rör i maizenan genom att hälla den i en sil och skaka ner lite i taget för att undvika klumpar.
Skär skinkan i mindre bitar och stek i oljan.
Strimla löken och stek även den.
Skär broccolin i mindre bitar och lägg ner.
Häll såsen över.
Servera med ris och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar