Ingredienser:
100 g smör
100 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 msk kakao
1 dl jordnötssmör
0,5 dl salta jordnötter
Gör så här:
Smält smöret och lägg sedan i chokladen i bitar så att den får smälta med.
Vispa ägg och socker tills det ljusnar.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop dessa tre blandningar och häll i en bakpappersklädd form ca 20x30cm.
Klicka jordnötssmör ovanpå och tryck ner det lite i smeten.
Strö över jordnötter och tryck även till dessa lite.
Grädda i 40 minuter i 175 grader.
Kakan ska inte vara en kladdkaka så låt den stå inne i ugnen längre om den fortfarande inte är stelnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar