måndag 28 augusti 2017

Tapas/pinchos

Det är inte alltid lätt att bjuda på mat på ett kalas när åldrar och smakar varierar väldigt. Så då blev det tapas (smårätter) och pinchos (mat på tandpetare). Titta noga på bilderna för att se rätterna. Inga svåra rätter. Det svåra vara att köpa allt, förbereda, hinna göra allt och att se till så att allt kom på bordet och vissa rätter då varma. Vi var 11 personer och det blev över en del men så var en del också barn så det kanske är lagom till 12-15 personer beroende på ålder och kön (och aptit).
Tillbehör:
  • Smör och sirapsstekta småpotatis
  • Söt bönröra
  • Risbollar (sushiris rullade i sesamfrö)
  • Blomkålsbuketter (i chilicreme fraiche)

    Såser:
    • Aioli
    • Vitlöksbröd
    • Tzatziki
    • Blomkålsbuketter i chilicreme fraiche
    Protein:
    • Honungsstekta kycklinginnerfiléer
    • Fetaostfrikadeller i tomatsås
    • Chiliräkor
    • Chorizo och oliver
    • Vattenmelon och lufttorkad skinka
    Övrigt:
    • Cocktailtomat och ostkub
    • Brieost och valnötter
    • Nachos
    • Friterade lökringar
    • Friterade halloumi


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar