lördag 6 januari 2018

Fläskfilé med täcke av soltorkade tomater

Mumigt. Men tänk på att inte steka för länge. Det gjorde jag och det blev ganska torrt. 4 portioner.


Ingredienser:
600 g fläskfilé
1 msk olja
curry
1 riven vitlöksklyfta
50 g soltorkade tomater, hackade
50 g riven ost
50 g jordnötter (hackade eller krossade till mindre bitar)

Gör så här:
Putsa och skärfläskfilén i skivor.
Värm oljan i en stekpanna och låt curryn blanda sig med oljan.
Stek fläskfilén gyllenbrun och klar.
Lägg fläskfilén i ugnsform.
Blanda vitlök, tomater, ost och jordnötter och lägg över kötten.
Gratinera i 250 grader i ca 10 minuter.
Servera med potatis i någon form, mos, kokat eller klyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar