onsdag 14 mars 2018

Mandelfria mazariner

Igår var det mazarinens dag och jag bakade nötfria mazariner till kollegorna. De fick smak av vanilj och istället för nötter hade jag solrosfrö. De blev faktiskt goda.

Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör
0,5 dl socker
3 dl mjöl (hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl?)
1 ägg
Fyllning:
125 g solrosfrö
1 tsk vaniljpulver
1 dl socker
2 ägg
75 g smör
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
av karamellfärg

Gör så här:
Nyp ihop ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i 30 minuter medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i 16 bitar och tryck ut dem i aluminiumformer.
Fyll med fyllningen och grädda sedan i 200 grader i 15 minuter.
Blanda glasyren och bred över kakorna när de svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar