Igår var det mazarinens dag och jag bakade nötfria mazariner till kollegorna. De fick smak av vanilj och istället för nötter hade jag solrosfrö. De blev faktiskt goda.
Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör
0,5 dl socker
3 dl mjöl (hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl?)
1 ägg
Fyllning:
125 g solrosfrö
1 tsk vaniljpulver
1 dl socker
2 ägg
75 g smör
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
av karamellfärg
Gör så här:
Nyp ihop ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i 30 minuter medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i 16 bitar och tryck ut dem i aluminiumformer.
Fyll med fyllningen och grädda sedan i 200 grader i 15 minuter.
Blanda glasyren och bred över kakorna när de svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar