tisdag 13 mars 2018

Mazariner

Mazarinens dag idag och därför bakade jag mazariner igår. Det blev två olika; med mandel till familjen och utan till arbetskamraterna där en inte tål nötter och för att vi har nötförbud på kontoret. Här kommer de vanliga och imorgon kommer de nötfria.

Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör
0,5 dl socker
3 dl mjöl (hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl?)
1 ägg
Fyllning:
125 g mandelmjöl
5 bittermandlar
1 dl socker
2 ägg
75 g smör
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
av karamellfärg

Gör så här:
Nyp ihop ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i 30 minuter medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i 16 bitar och tryck ut dem i aluminiumformer.
Fyll med fyllningen och grädda sedan i 200 grader i 15 minuter.
Blanda glasyren och bred över kakorna när de svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar