söndag 29 april 2018

Chorizo

Med hjälp av vår köttmästare till vän så lyckades vi göra kryddstarka korvar. Våra andra vänner hade denna magnifika köttkvarn som förenklade arbetet rejält. 







Ingredienser:
1,5 kg bog
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk cayennepeppar
2 tsk chiliflakes
4 tsk paprikapulver
2 msk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk potatismjöl
3 dl vatten
5 m fjälster (tarmar)

Gör så här:
Kör bogen genom köttkvarnen med den största hålskivan.
Blanda ihop alla kryddorna och potatismjöl i en separat skål.
Finriv löken.
Varva kött, kryddor och lök i en skål och blanda sedan med händerna ordentligt.
Häll i vattnet och blanda.
Låt stå 30 min-1 h i kylen så att kryddorna får sätta sig.
Trä fjälsterna på munstycket och kör sedan igenom köttet och mata ut lagom tjockt. När du matat ut allt tar du grepp och snurrar så att det blir enskilda korvar.
Grilla eller stek i 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar