måndag 30 april 2018

Salcicca

När vi ändå gjorde chorizo så passade vi på att också göra salcicca. En italiensk och en spansk korv. Kryddigt. 


Ingredienser:
1,5 kg skinkstek
0,5 kg späck
2 vitlöksklyftor
4 tsk salt
1 msk svartpeppar
1 msk rosmarin
1 msk salvia
ev persillade
1,5 dl rött vin
5 m fjälster(tarmar)

Gör så här:
Skär skinkstek och späck i mindre bitar för att underlätta i kvarnen.
Kör genom köttkvarnen med den största hålskivan.
Finriv vitlöken.
Blanda alla kryddor i en egen skål.
Varva kött, kryddor och vitlök i en skål och blanda sedan ordentligt med händerna.
Häll i vinet och blanda i.
Ställ i kylen 0,5-1 h.
Trä på fjälsterna på munstycket och kör igång utmatningen.
När färsen tagit slut tar du tag och snurrar så att det blir enskilda korvar.
Grilla eller stek i 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar