måndag 11 mars 2019

Kryddigt knäcke eller chipsersättning


Detta knäckebröd går dels att äta som knäckebröd till en soppa eftersom det är så kryddigt men jag tyckte faktiskt att det också fungerade bra som ersättning till chips. 1 plåt
Ingredienser:
3/4 dl torkade röda linser
0,5 dl linfrö
1,5 dl pumpafrö
1,5 msk husk
3/4 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
2 dl kokhett vatten
salt

Gör så här:
Blötlägg linserna i 12 h.
Sila bort vattnet från linserna.
Blanda allt utom vattnet som du häller på sist och rör runt till det tjocknar lite.
Häll ut på bakplåtspapper och kavla ut mellan bakplåtspapper tills det täcker en plåt i storlek.
Lägg på plåt och ta bort det översta pappret.
Strö över salt.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Vänd och grädda i 10 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar