fredag 22 mars 2019

Marinerad lammstek

Mmmm jättegott men det var minsann inte lätt att skära upp steken i snygga skivor när det var ett ben mitt i allt. Jag ska nog köpa benfri i fortsättningen.



 Ingredienser:
1 kg lammstek
3 vitlöksklyftor
0,5 dl olja
2 tsk senap
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk dragon
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

Gör så här:
Dela vitlöken i mindre bitar.
Stick hål i lammsteken och stick in vitlöksbitarna.
Blanda ihop övriga ingredienser och massera steken med denna röra.
Lägg i bunke och täck med plast. Låt stå i kylen i några timmar, gärna över natten.
Ta ut steken och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
Lägg steken i stekpåse och grädda färdig i ugn 160 grader i ca 3h. Innertemperatur 60 grader för rött och 70 grader för genomstek. Jag körde till 65 grader.
Ta ut köttet och låt det vila i minst 10 minuter.
Häll ut skyn och red. Jag redde med tapiokamjöl men det går bra med mjöl eller maizena också. Du ser skyn innan redningen här på bilden. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med klyftpotatis och gelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar