fredag 5 april 2019

Hemgjord bearnaisesås

Äntligen fick jag ihop en bea. Vissa säger att det är så lätt medan andra är jättenoga med temperaturer och får åndå nästan inte den att hålla samman. 2 portioner.
Ingredienser:
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 msk vatten
1 krm salt
125 g smör
1 tsk dragon
1 tsk worcestersås

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Jag smälte det nästan helt och rörde sedan så att allt smälte. Då hade det redan en låt temperatur. Nej, jag lät inte det klarna men det gick bra ändå.
Vispa ihop vinäger, äggula och vatten och fortsätt vispa medan du värmer det i ett vattenbad. När det börjar tjockna så är det dags att hälla i smöret lite i taget och fortsätta vispa.
Smaka till sist av med dragon och worcestersås. Låt den inte blir för varm.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar