Min kulinariska resa
Litet lexikon
(Flytta till ...)
Enkelpanering och dubbelpanering
Finriven och grovriven
Fräsa
Galler
Glasyr
Grädda
Hacka
Hålslev
Kavla
Knåda
Marinad eller inläggning
Mäktig
Mör
Nagga
Poröst
Puré
Puttra
Redning
Reducera
Remsor
Sikta
Sila
Skålla
Skåra
Smaksätt
Smöra/bröa en form
Springform
Sprits
Stanning
Surdeg
Tuggmotstånd eller "al dente"
Varmluftsugn
Vattenbad
▼
Knåda
När du knådar något arbetar du det med händerna och bearbetar och masserar så att alla ingredienser går ihop. En bröddeg ska ofta knådas ett tag för att få in luft i mindre bubblor så att jäsningen blir jämn.
Bild från Pixabay.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Startsida
Visa webbversion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar