söndag 12 juli 2015

Sockerfri ostkaka med extra ägg

Jag hittade detta recept i senaste numret av "Allt om LCHF" (6/15) när jag letade efter tips på frukostar. Jag ändrade lite i receptet efter vad jag hade hemma men det blev bra ändå. Om du tycker att kakan inte är tillräckligt söt kan du lägga till någon matsked socker nästa gång du bakar den eller servera med sylt istället för bär. 
Ostkakan räckte till 6 portioner.

Ingredienser:

300 g keso
2 dl laktosfri vispgrädde
5 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver

Så här gör du:
1: Sätt ugnen på 200 grader och välj ut en mindre bakform.
2: Blanda keso med vispgrädde innan du blandar i också de övriga ingredienserna.
3: Grädda i ca 40 minuter. Skaka formen lite lätt för att se om konsistensen är bra. Kakan ska verka fast även i mitten men den kan fortfarande få dallra något. Är den helt fast så har kakan blivit torr.
4: Servera med bär av valfri sort och eventuellt vispgrädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar