måndag 24 augusti 2015

Ostpaj med paprika

Härligt krämig och välsmakande ostpaj med paprika. Vi hade den som tillbehör till kräftskivan men den skulle kunna gå att ha som huvudrätt. Ett vegetariskt alternativ eller så tillför man kött i eller utanför pajen. Pajen räcker till 4 personer eller dubbelt om man, som vi, har den som ett tillbehör.
Ingredienser:
Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 stor röd paprika
5 dl riven ost
basilika
Stanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar

Gör så här:
Nyp ihop pajdegen eller kör med en mixer.
Tryck ut pajdegen i pajformen eller kavla och lägg den snyggt i formen. Låt den gå upp längs med kanterna.
Ställ pajformen kallt i minst 10 minuter.
Nagga med en gaffel över hela bottnen.
grädda i 10-15 minuter i 200 grader. Pajen ska vara ljust brun.
Strö riven ost och finhackad paprika över pajskalet när det svalnat lite. Fördela jämnt.
Strö över torkad basilika.
Vispa ihop stanningen och smaksätt.
Häll stanningen över pajen.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Stanningen ska ha stelnat även i mitten och pajen ska ha en brun färg på ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar