torsdag 24 september 2015

Fröknäckebröd

Detta knäckebröd har jag gjort många gånger förut. Att strö flingsalt över på ytan förhöjer verkligen smaken. Jag brukar göra en plåt åt gången eftersom det kan vara svårt att hålla knäckebröden torra om du har större kvantiteter. Men för att spara tid till nästa bak brukar jag hälla upp ingredienser i 4 burkar och bara hälla vatten och kokosolja i den sista och baka ut den omgången. De övriga har då bara torra ingredienser och det är lätt att baka nya knäckebröd nästa gång.

Ingredienser:

1 dl solroskärnor
0,75 dl sesamfrön
0,7 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett, utan smak
2,5 dl vatten
1 tsk salt
ev. lite flingsalt

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser.
Häll kokande vatten i en annan skål och blanda i kokosoljan och låt den smälta. Blanda i detta i de andra skålen och rör om.
Efter bara en liten stund bildas gelé från husken och linfröna som binder ihop smeten.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut ett tunt, jämnt lager.
Grädda i 45 minuter i 150 grader.
Ibland vänder jag på hela knäckebrödsbiten här och skårar upp för lättare brytning senare.
Sätt nu in i ugnen igen på 50 grader i ca 1 h.
Bryt lagom stora portionsbitar och förvara i en låda med lock på ett torrt ställe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar