fredag 23 oktober 2015

Glutenfri citronkaka

En väldigt citronsmakande kaka som snabbt blev torr. Då tog jag och vände den upp och ner och hällde på lite saft. Då blev den jättegod. En brödlängd.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfritt mjöl
1 dl mjölk
1/2 dl olja
1/2 citron (rivet skal)
1,5 tsk fiberhusk
Glasyr:
1,5-2 dl florsocker
2-4 tsk citronsaft
1/2 citron (rivet skal)

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i de övriga ingredienserna och rör om.
Häll i en bröad form.
Grädda i 180 grader i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna innan du stjälper upp den.
Blanda ihop glacyren och bred över och låt stelna.
Blanda ett glas saft och häll på kakan när den är upp och nervänd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar