lördag 19 december 2015

Farmors lunchpepparkakor

Jag kommer ihåg några lunchpepparkakor som mamma bakade till oss men jag kan inte hitta det rätta receptet. Hennes blev mjuka och saftiga. Dessa blev i alla fall goda men inte alls som hennes. Det blev ca 40 st.
Ingredienser:
4,5 dl socker
1 dl sirap
1,75 dl vatten
1,5 tsk nejlikor
1,5 tsk ingefära
2 tsk kanel
200 g smör
1 msk pomeransskal
2 tsk hjorthornssalt
2 tsk bakpulver
1,5 l vetemjöl

Gör så här:
Koka upp socker och sirap.
Tillsätt smör och kryddor och se till att smöret smälter.
Blanda i resten av ingredienserna.
Häll den något lösa degen i en påse och lägg svalt i 3 dygn.
Forma degen till en rulle och skär ca 40 bitar av rullen. Forma bitarna till bollar och tryck dem platta. Lägg på plåt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt dem inte bli för bruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar