söndag 3 januari 2016

Glutenfri lasagne

Denna glutenfria lasagne brukar jag göra till resten av familjen samtidigt som jag gör en LCHF-variant till mig själv. Det är en del moment när man gör lasagne och därför passar jag på att göra två samtidigt. Lasagne går bra att frysa in och spara. Detta recept ger en gratängform full.

Ingredienser:
1 msk smör
2 gula lökar
1 kg färs
1 burk krossade tomater
1/2 burk passerade tomater
1 dl ketchup
salt
peppar
curry
cayennepeppar
paprikapulver
Ostsås:
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
salt
peppar
8 st glutenfria lasagneplattor

Gör så här:
Bryn lök och färs i smöret.
Blanda i tomatsåserna och krydda och smaka av köttfärssåsen.
Värm gräddmjölk och smält mer osten däri. Spara lite ost att ha över gratängen.
Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor i en gratängform. Strö till sist över lite mer riven ost.
Gratinera i 200 grader i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar