måndag 11 april 2016

Panerad spätta med stark sås

Ja, spättan fick inte lov att ta plats här och hann då bli lite bränd. Såsen krävde lite uppmärksamhet och ändå misslyckades jag lite med den. Jag råkade ta i lite för mycket chilipulver och såsen blev riktigt het. 4 personer.
Ingredienser:
8 spättafiléer
1 dl mjöl
2 ägg
1,5-2 dl skorpmjöl
salt
svartpeppar
2 msk smör
800g-1 kg potatis
1 msk smör
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
10 cocktailtomater
1 tsk paprikapulver
3 msk dill
2 tsk örter som t ex timjan och dragon
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Dubbelpanera spättafileerna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd kryddat med salt och peppar.
Hacka champinjonerna och riv vitlöken. Stek det i smör.
Strö över mjöl och späd sedan med matlagningsgrädde och mjölk.
Halvera cocktailtomaterna och lägg i.
Krydda med paprikapulver, dill och örter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar