fredag 6 maj 2016

Brun böngryta

En ganska smaklös gryta så jag rekommenderar dig att krydda lite mer än vad jag gjorde. Jag rekommenderar också att ta bort dillen. Jag gillade i alla fall inte alls smaken. Örtsalt och spiskummin istället kanske? 4 portioner
Ingredienser:
4 dl torkade bruna bönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g champinjoner
salt
2 msk olja
2 tsk torkad dill
2 tsk paprikapulver
0,5 dl tomatpuré
2 msk maizena
0,5 dl vatten
salt
svartpeppar
2 dl matvete eller korngryn
vatten
salt

Gör så här:
Blötlägg bönorna kvällen innan.
Koka upp bönorna och häll av vattnet. Koka upp igen i nytt vatten och koka i ca 1 h. Häll inte bort vattnet.
Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Strimla paprikan och svampen.
Stek grönsakerna i olja. Krydda med salt, paprikapulver, dill och tomatpuré. Rör om.
Häll på spadet från bönorna och ev lite vatten till så att det täcker.
Koka i några minuter.
Blanda maizena och kallt vatten och häll i grytan. Låt tjockna lite innan du häller i bönorna och kryddar.
Koka matvetet eller korngrynen enl förpackningens anvisningar. Salta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar