lördag 17 september 2016

Äppelsockerkaka

Ja, vad gör man med alla äpple? Baka äppelkaka som ska äppelmos ovanpå så man blir av med ganska många på en gång?

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 dl olja
0,75 dl ströbröd
1 dl äppelmos
kanel

Gör så här:
Smörj och bröa en springform så att den är redo.
Förbered också äpplena genom att skapa, kärna ur och dela i mindre bitar.
Vispa ägg och socker pösigt och vispa sedan i resten av ingredienserna innan du allra sist blandar ner äppelbitarna.
Grädda i 200 grader i 40 minuter. känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
När kakan ska serveras bred på äppelmos och strö över kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar