fredag 28 oktober 2016

Keso

Med löpe hemma får jag ju fortsätta testa att göra mjölkprodukter. Nu blev det keso. Den fick ju inte samma konsistens som köpekeso och den blev väldigt smaklös men med lite vaniljpulver och hallon så blev det gott. Dock inte värt att göra själv utan i fortsättningen kommer jag att köpa färdig.

Ingredienser:
3 l fet mjölk
1 msk filmjölk
1 tsk löpe
salt
2 dl grädde

Gör så här
Ställ mjölk blandat med filmjölk i rumstemperatur i några timmar.
Värm försiktigt till 30 grader och tillsätt löpe.
Efter ca 1 h skär du ostmassa i kuber.
Värm försiktigt till 47 grader.
Ta upp massan med hålslev, lägg i sil eller durkslag och skölj snabbt i kallt vatten.
Låt rinna av i kylen under natten och tillsätt sedan grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar