lördag 26 november 2016

Saffransbullar

Rätt skönt att inte behöva rulla "korvar" och forma lussebullar och stoppa i russin. Detta gick snabbt och lätt och de blev mycket saftigare än mina lussebullar brukar bli. Detta gav 24 bullar.
Ingredienser: 
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl rismjölk
1,25 dl creme fraiche
1 krm vaniljpulver
0,75 dl steviasocker
1 krm salt
1 paket saffran
1 ägg
2 msk pärlsocker
7 dl vetemjöl

Ingredienser:
Smält smör och värm detta tillsammans med mjölken till 37 grader.
Lös jästen i mjölkblandningen.
Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa 45 minuter.
Knåda och forma bullar. Lägg gärna i muffinsformar.
Låt jäsa 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 7 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar