lördag 5 november 2016

Ugnspannkaka

I receptboken som jag skrev ihop till min man när vi nyligen hade träffats hittade jag detta recept på klassisk ugnspannkaka. Den blir till en braspanna och räcker till ca 6 personer.
Receptboken innehåller de allra vanligaste rätter för att han skulle kunna laga grunden i alla fall. Kapitlena är:
Smårätter (piroger, plättar, hamburgare, fattig riddare, våfflor, ugnspannkaka m fl)
Soppor (ärtsoppa, potatis och purjolökssoppa m fl
Huvudrätter (sorterade i räkor, fisk, paj, kyckling, korv, kött och övrigt
Sallad (waldorf, mimosa, potatissallad, tzatsiki m fl
Sås (tonfisksås, hollandaise, bearnaise, brunsås, hovmästar, pastasås, vaniljsås, dressing)
Bröd (tekakor, franskbröd, bergis, vörtbröd, scones, knäckebröd)
Kakor (sockerkaka, tigerkaka, muffins, rulltårta, vetebullar m fl)

Jag hade också skrivit ett eget förord på rim:


Ingredienser:
250 g bacontärningar
4 ägg
3 dl mjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och sätt in bacontärningarna på en braspanna. De är klara efter ca 10 minuter.
Vispa under tiden ihop de övriga ingredienserna.
När baconet är klart häller du över smeten och fixar till så att baconet ligger jämnt fördelat på braspannan.
Grädda i 40 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar