torsdag 9 mars 2017

Äpple- och russinmuffins

Ett försök att göra lite nyttigare muffins resulterade dels i en sats med lite färre antal (8 st) men också en liten förändring i orginalreceptet (pepparkaksmuffins) som hade mer socker, inga russin och inte heller äpple.

Ingredienser:
25 g smör
1 dl socker
1 ägg
1,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl mini cremefraiche
0,5 dl russin
1 äpple


Gör så här:
Smält smöret i micron.
Vispa smör och socker.
Vispa ner ägget.
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
Häll i allt i samma bunke och vispa.
Fördela smeten i 8 formar.
Skala och skär äpplet i mindre bitar.
Peta ner bitarna i formarna.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar