lördag 11 mars 2017

Randig björnbärspannacotta

Denna skulle man kunna göra med vilka bär som helst men man får anpassa andelen socker beroende på surheten på bären. Jag skulle vilja testa med hallon och lakritspulver en gång.



Ingredienser:
75 g smör
3 dl ströbröd
2 msk socker
2 dl björnbär
2 dl vatten
1,5 tsk gelantinpulver
2 msk socker
3 dl vispgrädde
3 msk socker
1,5 tsk gelantinpulver
2 msk brunt socker

Gör så här:
Smält smöret och blanda ner ströbröd och socker till en smulig massa.
Fördela detta i 4 formar och packa det på botten.
Lägg björnbären i en kastrull som är lagom stor. De ska lägga sig som ett lager på botten.
Häll på vatten och koka i 15 minuter.
Passera björnbären genom en sil och lägg tillbaka i kastrullen.
Blanda ner socker och gelantin och fördela sedan detta i formarna.
Ställ i kylen i 30 minuter eller mer, tills det stelnat.
Värm grädden och blanda i socker och gelantin.
Fördela detta i formarna och ställ i kylen i ca 30 minuter eller mer.
Innan servering strör du över brunt socker och bränner av med brännare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar