torsdag 17 augusti 2017

Hemgjord choklad

Om du vanligtvis äter mörk choklad så kanske du tycker att detta choklad är ok. 2 stora tunna ark.
Ingredienser:
1 dl kokosolja
20 g smör eller 1 nypa salt
6 dl kakao
2 msk lakritspulver
2 krm stevia extrakt
1 dl kokos

Gör så här:
Smält smöret lite och blanda med oljan.
Blanda i kakao till det är mättat. Du ska knappt kunna blanda i mer. Det kommer att bli ca 6 dl.
Rör ner kokos.
Dela smeten i två högar om du önskar olika smak.
Blanda lakritspulver och lite stevia i den ena och bara stevia i den andra.
Smaka. De ska vara sötare än du vill ha det färdigt.
Häll ut den ena högen mitt på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt papper över. Stryk ut ett jämnt lager och frys in mellan papperna. gör likadant med den andra högen.
Bryt loss bitar och ät snabbt när du väl ska äta. De smälter väldigt fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar