onsdag 9 augusti 2017

Kikärtsbullar

Har fått en förfrågan från barnen om att köpa lite nyttigare bröd och hittade då palsternack/morotsbullar och rödbetsbullar. inspirerad av dessa tänkte jag att jag skulle testa att göra egna med det jag hade hemma. Jag hade just då kokta kikärtor som inte var dedikerade till något speciellt så det fick bli detta. Detta recept gav ca 25 bullar och bullarna var saftiga och goda och väl godkända av barnen.
Ingredienser: 
6 dl vatten
0,5 dl olja
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
0,5 dl vetekli
3,5 dl kikärtsmjöl
5 dl kikärtor
3 dl rågsikt
5 dl vetemjöl special
1,5 dl bovetemjöl

Gör så här:
Värm vatten och olja till 37 grader och smält jästen däri.
Mixa kikärtorna och blanda sedan ner alla ingredienser och kör gärna degen i en bakmaskin.
Låt jäsa i 1,5 h.
Klicka ut bullar på en plåt och låt stå och jäsa medan ugnen blir varm, ca 15 minuter.
Grädda i ca 10 minuter i 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar