lördag 26 augusti 2017

Köttfärs- och linssoppa

Soppa är alltid gott på höst och vinter. Detta är en klar soppa och med kött och pasta i är den rejält mättande. 4 portioner.

Ingredienser:
250 g färs
1 tsk olja
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk oregano
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 msk köttfond
2 dl mindre pastasort
1 dl röda linser
salt
svartpeppar

Gör så här:
  • Bryn färs och hackad lök och hacka samman ett par minuter. Krydda med paprikapulver, chilipeppar och oregano.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och fond. 
  • Koka upp och rör ner pasta och linser. Låt puttra samman under lock ca 10 minuter.
  • Späd ev med mer vatten till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar