tisdag 29 augusti 2017

Laxmousse

Laxmousse får mig att tänka på sommar och på mamma som gärna hade detta som bjudemat. Det är lätt att förbereda långt innan och det serveras kallt. 4 portioner.


Ingredienser:
4 portionsbitar lax á ca 140 g
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
saft från 1/2 citron
salt
svartpeppar

Gör så här:
Koka laxen i 10 minuter.
Ta bort skinnet och lägg laxköttet i en mixer.
Mixa i alla ingredienser utom gelatin.
Blanda ut gelatinen med 1 dl kokande vatten eller blötlägg gelatinen i kallt vatten, krama ur efter 10 minuter och lös i kokande vatten.
Häll i gelatinen samtidigt som du rör eller mixar.
Häll i form och låt stelna.
Servera med ärtor, gräddfil, citron och röd rom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar