måndag 18 september 2017

Fina limpor med kli

Dessa limpor är lättbakade och blir luftiga och goda. 2 stora bröd. Ska helst ätas samma dag men går bra att rosta några dagar efter.
Ingredienser:
50 g jäst
1 liter kallt vatten
1,5 msk flingsalt
1 dl vetekli
2 dl havregryn
2,2 l vetemjöl

Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Lös med en del av vattnet.
Häll på resen av vattnet, salt, kli, havregryn och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Ta i mer mjöl om det behövs för att degen ska släppa kanterna.
Låt jästa i 2 h i rumstemperatur.
Arbeta degen och dela i två bitar. Forma bröd som du lägger på en plåt.
Skär skåror.
Jäs i 1 h.
Grädda i 275 grader i 10 minuter och sedan 20 minuter i 200 grader.
låt kallna utan bakduk för att behålla den hårda skorpan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar