torsdag 12 oktober 2017

Havre- och fröknäcke

Tidigare har jag gjort fröknäcke men med lite havregryn i blev knäckebrödet mer som ett vanligt knäcke. 1 plåt.
Ingredienser:
2 dl havregryn
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl sesamfrö
1,5 msk husk
0,5 tsk salt
0,5 dl olja
2,5 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i olja och kokande vatten. Rör om rejält.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett papper till över.
Kavla ut så att smeten täcker hela ytan och ta sedan bort det översta papperslagret och lägg över det andra på en plåt tillsammans med smeten.
Grädda i 60-70 minuter på 160-170 grader.
Vill du enklare bryta loss fina bitar så skär du rutor redan innan du gräddar knäckebrödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar