torsdag 23 november 2017

Pumpasoppa

Jag blev väldigt inspirerad av Tomas Tengbys podd "Meny" där de i det senaste avsnittet pratade om pumpor. Jag stack direkt och köpte en butternutpumpa och gjorde flera rätter. Här en soppa som blev söt och god. 4 portioner.
Ingredienser:
400-600 g pumpa
1 l vatten med kycklingfond
1 citron (skalet och saften)
1 äpple
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
0,5 dl grädde
3 msk färska örter
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skala och dela pumpan i mindre bitar.
Häll på vatten med fond och koka i ca 20 minuter, tills pumpan blivit mjuk.
Skala lök, vitlök och äpple och skär i mindre bitar och lägg i och låt koka med lite.
Riv skalet från citronen och pressa ner citronsaft också i soppan.
Kör med mixerstav.
Häll i grädde och smaka av med örter, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar