onsdag 27 december 2017

Hallon- och chokladmoussetårta

En frisk och god choklad-hallontårta. Botten var dock lite torr och hård. Vet inte om man kan göra något åt det.
Ingredienser:
200 g mörk choklad
30 g smör
3 st äggulor
6 st äggvitor
3/4 dl socker
1 dl vetemjöl

200 g mörk choklad
1 tsk gelantin
1 dl socker
1 msk vatten
1 ägg
3 dl vispgrädde
2,5 dl mosade hallon
400 g hela hallon

Gör så här:
Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret och vispa i äggulorna däri.
Rör i socker och vetemjöl.
Vispa vitorna hårda och vänd ner i blandningen.
Lägg blandningen i en ugnsform.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt kallna.
Vispa grädden.
Smält den mörka chokladen och blanda i de övriga ingredienserna. Fördela smeten i en form som har samma form och storlek som den bottnen gräddades i.
Ställ i frysen i 1 h.
Ta loss bottnen och lägg över moussen i formen.
Vänd upp och ner på formen för att få ut den på ett fat. Det är enklare om du från början klätt formen med plastfolie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar