lördag 9 december 2017

Köttbullar

"Himmagjorda" köttbullar är väl ett måste på julafton. Mannen och jag diskuterade hur vi skulle göra dem så goda som möjligt. Kanske göra dem lite mindre så de kan stekas kortare tid och därmed inte blir så torra. När jag var i affären fyndade jag ett kaffemått som jag sedan använde för att forma köttbullarna. Perfekt. Ca 50 st köttbullar.
Ingredienser:
1 kg blandfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
salt
svartpeppar
2 msk smör

Gör så här:
Ställ mjölk blandad med ströbröd åt sidan i ca 10 minuter att svälla.
Finhacka löken och blanda den med färsen.
Blanda i ströbrödet och kryddorna. Låt smeten stå en stund.
Forma köttbullar och stek dem i smör i omgångar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar